“Echt iets moois hebben, dat is SAP”

“Echt iets moois hebben, dat is SAP”
Richard de Haan, Assetmanager bij Emmtec Services B.V.

De mensen van Ardacon weten waar ze het over hebben

Een van de bedrijven waar Ardacon B.V. haar diensten aan verleent, is Emmtec Services BV in Emmen. Emmtec biedt bedrijven uitgebreide diensten op het gebied van engineering, analytische technieken en logistiek.

Richard de Haan: “Om onze installaties goed te onderhouden, hebben wij een programma nodig waarin wij storingsbonnen, meldingen en onderhoud kunnen zetten. Voorheen deden wij dit met een ‘eigengemaakte’ access database. Het duurde echter lang voordat wij opgevraagde gegevens kregen. Stelden wij de vraag een week later weer, dan kreeg je andere gegevens. Daarom was onze doelstelling: Eén praktisch systeem, met een helder, eenduidig antwoord op onze vraag. Een betrouwbaarder systeem dan een papieren archief of persoon.”

Maatwerk

Emmtec kwam al in 2006 in contact met Ardacon. “Het viel ons op dat Ardacon zich veel meer onderscheidt in persoon in vergelijking met andere SAP consultants. Ardacon is deskundig op het gebied van alle zaken en systemen en heeft een goed, gereduceerd uurtarief. Het zijn specialisten op het gebied van SAP en de programmeertaal hier omheen. Ardacon is transparant en biedt maatwerk, en dat toch in standaard SAP. Ze gaan op de inhoud in. Het is niet enkel een verkoopverhaal met achteraf verassingen en ongewenste kosten. Dát onderscheidt Ardacon en dat was doorslaggevend voor ons.”

Oplossingsgericht

Ardacon begreep volgens Richard de Haan wat Emmtec wilde en nodig had. “Onze consultant Jaap Oord deed goede voorstellen uit ervaring en hielp ons naar de doelstelling, standaard SAP. Het sterke van Ardacon is dat zij telkens terugkoppelt naar de kern van de zaak en oplossingsgericht denkt: Dit is het probleem, zo gaan we dit oplossen.”  
Richard de Haan is tevreden over de samenwerking met Ardacon. “Dat liep verassend goed”, vertelt hij. “We hebben een weg gevonden om de werkorders goed in te richten. Jaap begrijpt precies wat ik bedoel. Ik laat zien hoe we in de praktijk werken en dat wordt naadloos aangesloten in SAP. Hij vertaalt dit in een keurig document met een investering, die goedgekeurd is na overleg met ons management. “

Richard de Haan over Ardacon: “Ze gaan op de inhoud in. Het is niet enkel een verkoopverhaal met achteraf verassingen en ongewenste kosten. Dát onderscheidt Ardacon en dat was doorslaggevend voor ons.”

Voordelen

SAP heeft voor Emmtec deuren geopend, zo meent Richard de Haan. “We kunnen nu aan ons bevoegd gezag en onze klanten nauwkeurig laten zien hoe wij onze assets beheren. Het is zoveel gemakkelijker dat ik dit nu uit één systeem kan halen, kan aantonen hoe we intervisies hebben ingedeeld. Werkorders en budgetten matchen dankzij SAP. Ik kan beter en sneller argumenten op tafel krijgen waarom iets kapot is gegaan en waarom het vervangen moet worden, rapportages verdedigen. Ik merk dat de discussie hierin aanzienlijk minder wordt. SAP geeft controle: SAP is de waarheid.”

Prettig werken

Jaap Oord werkt inhouse bij Emmtec. Hij maakt gebruik van de flexplek op locatie. Richard de Haan: “Bij ons helpt dit enorm. Op locatie krijg je meer mee. Het is prettig om zaken goed te overzien als je er midden in zit, we kunnen snel kortsluiten. We vertalen de praktijk naar het systeem. Dat is zeer prettig werken; maar dat is mijn ervaring. Ik ben altijd al een ‘praktijkman’ geweest.”

Wilt u net als Emmtec ook de stap vooruit zetten op het gebied van SAP?