Bert Verweij

“Tenslotte is programmeren geen doel maar middel om het gewenste resultaat te bereiken!”

Mijn naam is Bert Verweij. Na mijn middelbare schoolopleiding en het vervullen van de militaire dienstplicht ben ik in dienst gekomen bij Shell. Daar ben ik enthousiast geraakt van de mogelijkheden en toepassingen van ICT binnen het bedrijfsleven en wilde me verder verdiepen in de programmeer-technische zijde daarvan. Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben in mainframe omgevingen met programmeer talen als COBOL, MARK IV en NOMAD2 heb ik in 1995 de overstap gemaakt naar SAP R/3 met ABAP.

In mijn rol als SAP ABAP Development consultant is het altijd mijn werkwijze geweest om allereerst een goed beeld te krijgen van de functionele wensen van de klant. Uitgangspunt is, hoe merkwaardig het in mijn positie ook mag klinken, zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die standaard SAP zélf al biedt. Is maatwerk uiteindelijk dan toch noodzakelijk, dan is het voor mij erg belangrijk om tijdens de bouw intensief contact met de klant te houden en tussentijds te evalueren. Mijn kernwoorden voor maatwerk zijn: efficient, pragmatisch, herbruikbaarheid en overdraagbaarheid van coding, leesbaarheid, intercollegiale consultatie.

Ik heb veel ervaring opgedaan in de meeste SAP modules, binnen een groot aantal projecten en kan daarom een belangrijke bijdrage leveren in gesprekken over eventueel te realiseren maatwerk. Tenslotte is programmeren geen doel maar middel om het gewenste resultaat te bereiken!

Specialiteiten:
SAP ABAP (klassiek en OO, Dynpro’s, BAPI)
Interfacing (EDI, ALE, Idocs)
Conversions: LSMW, release changes (SPAM/SPAU activities)
Output documenten (SAPScript, SMARTFORMS, ALV)
 SAP Fiori Apps
SAP Workflow
User-exits, inclusief BADI’s, Enhancements